בניית אתרי פירמיום בעיצוב אישי
חנויות ווקומרס מעוצבות אישית בדגש על חווית משתמש
פתרונות קוד בעזרת תוספי קרוקובלוק

נגישות אתרים

הרבה בעלי עסקים מעדיפים להמנע מהנושא, או לשים תוסף חינמי ש”מכסה” את האתר (לא באמת) ולטעון בבית המשפט לאחר שתובעים אותם, כי הם עשו את המוטל שלהם. הדעה הרווחת היא שבית המשפט מביא 60 יום לתיקונים על כל תוסף חינמי, אבל תנו לי לחדש לכם… לא כך האמת. 

אחרי שנכנסתי לזומים עם עורכי דין על נושא הנגישות, קראתי מאמרים, עברתי על החוקים והכל… נגישות אתרים היא יותר מסובכת ממה שניתן להסביר. אז אני אנסה להסביר במטרה לכסות את הכל (מקווה שאצליח). חשוב לי רק להדגיש שהכתוב אינו מהווה חוו”ד מקצועית או משפטית והוא נטו מהלמידה העצמית שלי וחוקים שניתן למצוא באתרים ממשלתיים. 

 

מי צריך בנגישות אתר?

לפי אתר כל זכות:

  • גוף פרטי הפועל למטרות רווח, כגון חברה או עוסק מורשה.
  • רשויות ציבוריות, כגון משרד ממשלתי או רשות מקומית.
  • גוף הפועל שלא למטרות רווח, כגון עמותה המספקת שירות לציבור.

זה החוק הכתוב. בעיקרון, מי שצריך בנגישות לאתר זה כל עסק שמכניס מעל 100,000 ש”ח בחודש (בערך, הגדרת עוסק פטור) וכל עסק שמוכר לציבור הרחב. 

אז מה קורה אם אתה עוסק פטור?

בעיקרון, עוסק פטור לא מחויב בנגישות, אבל נא לא לשכוח שנגישות באתר היא גם שירות לציבור. בסופו של יום אנחנו חיים בעולם שיש בו גם בעלי מוגבלויות, ובעיקר כבעלי עסק ובעלי אתרים אנחנו צריכים לתת להם אפשרות שווה לגלוש באתר שלנו, כמו כל אחד אחר. מעבר לשם הרע שיוצא כאשר האתר לא מונגש כלל, גם אנחנו מונעים מחלק מהאוכלוסייה לקבל את השירותים שלנו. ולכן אני חושבת שכל אתר חייב בנגישות (לא לפי החוק, אלא על מנת לתת שירות ללקוחות שלנו).

איך אני מנגיש את האתר שלי לפי התקן?

ניתן להנגיש את האתר לפי התקן הרצוי (AA, AAA) בעזרת תוספי נגישות פרימיום. ישנם גם תוספים חינמיים, אך חשוב לדעת כי הם לא מכסים לפי התקן כלל. חלקם גם לא מותאמים בשום צורה לנגישות שחלק מהאוכלוסיה צריכה, לא מספיק רספונסיביים והאפשרויות שלהם מוגבלות. כמובן שחובה גם לצרף הצהרה שתופיע באופן ברור באתר. ההצהרה צריכה לכלול את כל תנאי הנגישות של האתר והעסק הפיזי (במידה ויש) וגם יצירת קשר לתלונות נגישות. 

מה קורה אם תבעו אותי?

ברגע שמקבלים תביעה על נגישות, אפשר להגיש בקשה לבית המשפט להפוך את התביעה לאזהרה ולקבל 60 יום לתקן הכל. (בית המשפט גם רשאי לסרב לבקשה). אם לא עשיתם שום דבר באתר על מנת לספק נגישות, ככל הנראה בית המשפט יסרב ואז מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום (בכל מקרה תמיד מומלץ בתביעה לעבוד עם עורך דין מומחה.) אם אתם משתמשים בתוסף פרימיום, אתם זכאים להגנה על סכום מסוים בדרך כלל, בדיוק כפי שאציג תיכף. 

מה זה תוסף פרימיום ואיך הוא עוזר לי לאתר?

בדיוק בשביל זה יצרתי שיתוף פעולה עם חברה מדהימה- UserWay

החברה שמה על דגלה לעזור לבעלי עסקים ואתרים בנגישות, ופיתחה תוסף מיוחד שמכסה מבחינה משפטית לפי התקן. ואם בכל זאת תבעו אתכם? אתם מקבלים כיסוי מקסימלי של עד 10,000$ בעת רכישת התוסף. אני לא אסביר פה על התוסף יותר מדי, אבל אצרף לכם סרטונים לראות ולהתרשם. 

מחיר התוסף הוא 490$ לשנה, שמה זה לעומת תביעה של 200,000 שח? 

חשוב להדגיש שבמידה ולא רוצים תוסף פרימיום, ניתן להשקיע במומחה נגישות שינגיש לכם את האתר לפי החוק. זה בדרך כלל מגיע לסכומים של אלפי ועשרות אלפי שקלים. 

בעקבות השת”פ, אני מציעה לכל לקוחותיי וקוראי המאמר 10% הנחה על תוסף הפרימיום, טמפלט הצהרת  נגישות על פי חוק מוכן והטמעה של התוסף בחינם באתרכם. תוכלו גם להתנסות בתוסף באתר שלי (צד שמאל למטה). 

תוסף פרימיום USERWAY

סרטון תדמית: https://youtu.be/gBh5x-C_Ow0

לסיכום

הנגשת האתר באופן נכון תורמת לשירות שלכם ומעל להכל- למניעת תביעות. עורכי דין שמחפשים אתרים ללא נגישות (ותובעים, כפי שתראו בתמונה מטה) לא מתעסקים לרוב עם אתרים שיש להם תוסף והצהרה, כי זה לא ניצחון מובטח. אל תבזבזו את הכסף  שלכם סתם. אני שמעתי גם על תביעות שהגיעו ל200 אש”ח והתפשרו על 20 אש”ח. (שזה בערך 12 שנים עם התוסף). חבל על הכסף שלכם.

מחפשים לבנות אתר מנצח?

אני מזמינה אותך לשיחת אפיון ללא עלות והתחייבות, בה נוכל למקד את הצורך בבניית/ שיפוץ אתרך על מנת להגיע לתוצאה הכי טובה וממירה. 

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אתכם:

נגישות אתרים

הרבה בעלי עסקים מעדיפים להמנע מהנושא, או לשים תוסף חינמי ש”מכסה” את האתר (לא באמת) ולטעון בבית המשפט לאחר שתובעים אותם, כי הם עשו את

קרא עוד »

אהבתם את המדריך שלנו? כתבו לנו את המייל שלכם ואנו נשלח לכם בכל פעם שיעלה משהו חדש ויעזור לכם לשפר את האתר שלכם לאתר מושלם.

*בהרשמתי לרשימת התפוצה אני מודע לכך שחברת viki design תשלח לי הודעות למייל. תמיד יש אפשרות להסיר את ההרשמה.